www.huisaanzee.info 

 

 
'le Troubadour' (ons huis in de bergen)

 Wandelarrangement

(inclusief bij de huur van de hoofdwoning of van het gehele huis)

 

kaart Oostelijke Pyreneeen
roze dorpshuis in  Ste Marie
strand met bergen
Mont Canigou, 2784 meter hoog
het schilderachtige Collioure

 

 

 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor mensen die een verblijf aan de kust graag combineren met een aantal dagen wandelen is ons huis aan zee een uitstekende uitvalsbasis om de veelheid aan landschappen en de grote afwisseling van de Pyrénées-Orientales te ontdekken.

Wij, Liedeke en Sam, zijn zelf enthousiaste bergwandelaars en wij bieden u tijdens uw verblijf een aantal in het Nederlands beschreven wandelroutes in één van de mooiste streken van Zuid-Frankrijk.
De rotsige "Côte Vermeille", de kustvlakte met zijn randmeren, zoals het etang de Canet met flamingo's en veel vogelsoorten, het achterland van de Pyreneeën en het Katharenland staan garant voor een aantal prachtige en door ons goed gedocumenteerde wandelroutes.

Hieronder treft u een voorbeeld van een zestal wandelingen vanuit uw verblijf- en standplaats 'Huis aan Zee'.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Voorbeeld:

Wandeling naar de Tour de la Massane, een Middeleeuwse wachttoren langs de kust. Een wandeling van 5u 45 met een hoogteverschil van 720 meter; mooie uitzichten op het kustplaatsje Collioure,en fantastische vergezichten over de vlakte van de Roussillon en de Côte Vermeille tot aan Cap de Creus.

Wandeling naar de Tour del Far
Een andere Middeleeuwse uitkijktoren, hoog in het binnenland gelegen, tussen ruige kalkrotsen en een glooiend gebied vol wijngaarden, met olijfbomen en wilde kruiden. De typische Mediterrane geuren van de garrigue zijn onderdeel van deze wandeling van een kleine 3 uren. Hoogteverschil 450m.

Wandeling Sentier Littoral (kustpad)
Een 13-kilometer-lang onderdeel van het Sentier Littoral, het kustpad dat laat zien hoe de Pyreneeen zich als het ware in de Middellandse Zee storten. Een wandeling van ruim 3 uur langs de kleine inhammetjes van Racou en Crique de Portail.

Wandeling Lac des Bouillouses
Prachtige wandeling in het hooggebergte, boven de 2000m, ook goed te doen met kinderen. Aan de voet van het Carlit massif, met een groot aantal bergmeren en wilde natuur. Let op: misschien ziet u een mouflon!

Wandeling Pic du Bugarach
Een pittige rondwandeling en klim van ongeveer 6 uren naar de geheimzinnige en markante Pic du Bugarach (1230 m), o.a. bekend uit de verhalen van Jules Verne.

Wandeling Serre de Vingrau
Wandeling over de Serre de Vingrau, een kalkrotsgebied boven het dorpje Vingrau. U loopt over een bergkam met uitzichten over de wijngaarden en de Middellandse Zee. In het voorjaar is de besneeuwde 'Mont Canigou' prachtig.

 

De documentatie met beschrijvingen en bijbehorende wandelkaarten om deze wandelingen zelfstandig te maken vindt u in de hoofdwoning van ons 'Huis aan Zee'.

Zin gekregen? Vergeet dan niet om stevige wandelschoenen mee te nemen met een goed profiel, een pet en een daypack.

Meer informatie of reserveren?