www.huisaanzee.info 
 
 
omgeving
'le Troubadour' (ons huis in de bergen)

 Omgeving

 

kaart Oostelijke Pyreneeen
roze dorpshuis in  Ste Marie
strand met bergen
Mont Canigou, 2784 meter hoog
de 'Canigou' 2784 meter hoog, en altijd op de achtergrond aanwezig.
het schilderachtige Collioure
het schilderachtige Collioure

 

 

 

 
 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


S
ainte Marie ligt 15 km van Perpignan (station,vliegveld) en 4km van Canet Plage (supermarkten, casino, disco)

Ste. Marie Plage ligt aan het Middellandse Zee strand in Frans Catalonie.Het dorp kent overwegend laagbouw, kleine straatjes met een diversiteit aan geschakelde villaatjes en veel palmbomen. Op enkele minuten lopen van het huis vindt u een supermarktje met de krant, warm stokbrood, vers fruit en alle dagelijkse benodigdheden.

  Vanaf het huis steekt u de straat over en loopt langs een jeu de boules parkje in minder dan 5 minuten naar het strand. Aan zee is ook een heerlijk tapasrestaurantje waar u op het terras boven de zee kunt genieten van Catalaanse tapas tegen een heel schappelijke prijs.
  Op het strand staan overal douches waar u het zout af kunt spoelen. Er zijn drie netten voor beachvolleybal. Naast het jeu de boules parkje, zijn skateramps en een 'half-pipe', een plek om trampoline te springen en een 'parc de loisirs' met enkele trimtoestellen om de arm en buikspieren bij te houden. Alles zeer kleinschalig en prettig.
  Ste. Marie wordt voornamelijk door Fransen en Catalanen bezocht. In de hoofdstraat zijn meerdere winkeltjes en restaurantjes. Langs de boulevard en het strand is gratis wi-fi beschikbaar.

Ste. Marie Village is een oud dorp, ooit een ommuurd stadje, waarvan de overblijfselen nog te zien zijn.
  Het heeft een dorpsplein, inclusief een prachtige oude stenen fontein..Op het plein is een café met heerlijk beschaduwd terras onder de moerbeibomen.

Landschap & achterland

Ste. Marie en directe omgeving zijn vlak, vandaar het mooie zandstrand en de heerlijke zee zonder zee-egels of andere ellende.. U kunt er prima fietsen, er worden steeds meer aparte fietsroutes aangelegd.
Op een steenworpafstand zit u echter in de Pyreneeën en vindt u schilderachtige rotsbaaien en pittoreske plaatsjes als Collioure en Banyuls.

De relatieve vlakte van de Roussillon biedt glooiende wijngaarden en niet te vergeten caves waar je de wijn zelf kunt proeven.Specialiteit is de zoete Muscat de Rivesaltes. .De stevige rode Roussillonwijnen zijn uitstekend. Catelaanse charcuterie is beroemd. In Port Vendres kan je superverse vis kopen aan het eind van de pier als de boten binnen komen.

Het directe achterland van Ste. Marie was ooit Katharengebied. De oude Katharenburchten Aguilar, Queribus en Peyrepertuse zijn te beklimmen en te bezichtigen. Er is zelfs het 'sentier Cathare' , een lange afstandswandelpad, dat vanaf de kust begint en veel burchten aandoet.

Wandelen

Mocht u tijdens uw verblijf een aantal prachtige wandeltochten willen maken, dan is er goed nieuws; een wandelarrangement in de Pyrenees-Orientales is inclusief bij de huur van ons 'Huis aan Zee' - lees verder

Verdere activiteiten in de nabijheid

Windsurfen, zeekajakken, paardrijden, pretpark Aqualand en golfbaan in St Cyprien (7 km), snorkelen in Europa's enige onderwaternatuurreservaat, tennisbaan, kartbaan, canyoning in de Gorges de Galamus, survivalparcours, warme bronnen, thalassotherapy. 
Het Fort van Salses, Tautavel met prehistorisch museum en de grotten van Arago, het Paleis van de Koningen van Majorca in Perpignan (13e eeuw), Romaanse kerkjes en kloosters, Figueras (Spanje) met het museum van Dali.
Vele kunstenaars waaronder Matisse, Duffy, Picasso en Durain deden inspiratie op in dit gebied en woonden hier kortere of langere tijd. Hun werk is te vinden in diverse lokale musea

Wintersport van december t/m maart. Na 80km. met de auto waan je je in een andere wereld. Geen drukke pistes of lange rijen voor de liften. Op een mooie dag kan je 'sochtends skien of langlaufen en 's middags naar het strand.